Politica de confidenţialitate şi ANPC

Informaţii pe care orice consumator trebuie să le ştie.

Prieteni,
Începând cu data de 25 Mai, a intrat în vigoare, pe teritoriul Uniunii Europene, o modificare a regulamentului general privind protecția persoanelor fizice în legătură cu prelucrarea datelor cu caracter personal (GDPR). Acest regulament se aplică organizațiilor de orice dimensiune și din orice domeniu, în special celor care activează online.
1. INFORMAŢII PE CARE LE COLECTĂM DESPRE TINE
Există două tipuri de informaţii pe care le colectăm despre utilizatorii www.rockfabric.ro:
– „Informaţii cu caracter personal” – cele care te pot identifica şi pot include nume, prenume, număr de telefon şi adresa de email.
– „Informaţii ce nu te pot identifica personal” – informaţii care se referă la computerul sau dispozitivul mobil de pe care accesezi serviciile rockfabric.ro, dar care nu te identifică personal. Aceste informaţii pot include website-urile pe care le-ai vizitat, serviciile pe care le-ai accesat, reclame online trimise către tine, un istoric al tranzacţiilor, adresa IP, informatii despe conexiunea la Internet etc.
Achiziţia unui produs de pe www.rockfabric.ro
Dacă achiziționezi un produs prin rockfabric.ro, îţi vom  cere informațiile de care avem nevoie pentru a finaliza comanda ta și te vom notifica despre starea comenzii, folosindu-ne de asemenea, de informaţiile furnizate.
Username-ul şi parola de pe www.rockfabric.ro
Poti alege să te înregistrezi pe rockfabric.ro pentru a obține un cont de utilizator, accesând secțiunea „Login / Înregistrare” a site-ului. Vei avea nevoie de un cont rockfabric.ro dacă doresti să achizitionezi produse rockfabricate de pe site, pentru a primi inştiinţări despre comanda ta sau pentru a primi informaţii despre promoţiile viitoare. Contul de utilizator rockfabric.ro se creează pe baza stabilirii datelor de contact (nume, prenume, e-mail valid, număr de telefon valid). Toate datele de contact sunt necesare pentru a putea onora comanda şi pentru a ne oferi posibilitatea de a te identifica în mod corect. Situaţiile în care este necesar să te identificăm şi să validăm identitatea ar putea aparea în cazul unei restituiri a comenzii sau în cazul solicitării tale de a verifica statusul comenzii.
Informații personale sensibile
Te rugăm să reții că rockfabric.ro poate colecta informații personale sensibile în timpul furnizării de bunuri și servicii pentru tine (de exemplu: număr de contact şi adresa de livrare)
Utilizarea serviciilor noastre 
Rockfabric.ro poate colecta informații despre utilizarea de către tine a serviciilor noastre. Colectăm informații despre feedback-ul primit de la tine în urma marketing-ului nostru online.
2. CUM COLECTĂM INFORMAŢIILE DESPRE TINE
Colectăm informaţii despre tine în următoarele feluri:
– În mod direct – atunci când te înregistrezi pe www.rockfabric.ro; când te abonezi la newsletter; când cumperi produse listate pe site, când ne contactezi sau soliciţi un răspuns sau atunci când interactionezi direct cu noi. De aceea, este important de ştiut că, în cazul în care alte persoane folosesc computerul/device-ul tău mobil, trebuie sa te deloghezi la finalizarea secţiunii de navigare pe site. În caz contrar, orice persoană cu acces la device-urile tale va avea automat acces şi la toate informaţiile pe care ni le-ai furnizat.
– În mod automat – atunci când utilizezi serviciile rockfabric.ro, colectăm informaţii prin intermediul cookie-urilor.

Dacă ne-ai furnizat informaţii cu caracter personal, putem asocia automat acele informaţii cu alte informaţii pe care le colectăm din contul tău de utilizator ori de câte ori te loghezi, astfel încât să te putem identifica pe mai multe dispozitive şi browsere, oferindu-ţi aceeaşi experientă,  indiferent de mediul pe care te conectezi.
Reţine!!! Ne poţi cere oricând să îţi stergem contul rockfabric.ro, trimiţând un email pe contact@rockfabric.ro sau rockfabric.ro@gmail.com. Odată cerut acest lucru, nu vei mai putea accesa contul tău de pe rockfabric.ro, nici informaţiile salvate pe baza acestuia. Deşi contul tău va fi şters, unele informatii de bază vor rămâne cu scopul de a răspunde eventualelor întrebari pe care le-ai putea avea în viitor.
3. UTILIZAREA INFORMATIILOR DESPRE TINE
Noi şi curierii noştri putem folosi informaţiile pe care le colectăm despre tine pentru o varietate de scopuri, cum ar fi cele de mai jos:

-pentru crearea unui cont de utilizator rockfabric.ro;

-pentru a furniza serviciile şi produsele pe care le-ai solicitat;

-pentru a raspunde solicitărilor şi comentariilor tale;

-pentru a-ţi permite să participi la concursurile Culturock;

-pentru a-ţi putea oferi suport tehnic în priviinţa produselor rockfabric;

-pentru a-ţi putea comunica anunturi si mesaje administrative;

-pentru a utiliza tehnologii prin intermediul cărora să-ti livram publicitate pe alte site-uri, bazându-ne pe Datele Personale furnizate de tine sau de terţe servicii cărora tu le-ai dat acest drept;

-pentru a recunoaşte dispozitivele pe care le utilizezi atunci când accesezi rockfabric.ro şi a le asocia profilului tău;

-pentru a-ţi trimite comanda (prin curier).

4. CU CINE SCHIMBĂM INFORMAŢII DESPRE TINE
Este posibil să împartăşim terţilor informaţii cu caracter personal despre tine.
Pentru a îndeplini anumite functii legate de activitatea rockfabric.ro: spre exemplu, furnizorii noştri pot oferi servicii cum ar fi cercetarea, analiza, găzduirea de site-uri web, realizarea tranzacţiilor, întreţinerea bazelor de date, furnizarea de servicii şi platforme tehnologice, livrările şi procesarea de plăţi, livrări de colete. În mod obisnuit, atunci când furnizăm acestor companii informaţii cu caracter personal, ne asigurăm că partajăm doar acele informaţii de care aceste companii au nevoie pentru a-şi îndeplini funcţia, mentionând express că aceste informaţii pot fi utilizate numai atunci când este necesară efectuarea de servicii în numele nostru sau pentru a ne conforma cerintelor legale. În mod similar, şi reciproca este valabilă.
Motive juridice: Putem folosi sau dezvălui informaţiile, integral sau parțial, pentru a coopera sau a sprijini organismele de aplicare a legii, guvernamentale sau de reglementare, organizatiile de protectie a conţinutului sau procesele judiciare în legătură cu sau pentru a preveni frauda suspectată sau posibilă. De asemenea, putem folosi sau dezvalui informatii pe care le consideram adecvate în masura în care înregistrarile au fost citate sau în legatura cu litigiile în curs sau potentiale, sau pentru a impune sau a proteja drepturile sau siguranta utilizatorilor de servicii online.
5. INFORMAŢII SUPLIMENTARE PRIVIND CUM ŞI CU CINE SCHIMBĂM INFORMAŢII DESPRE TINE
Colaborăm cu reţele terţe de publicitate şi cu companii ce se ocupă de studiul pieţei, pentru a-ţi prezenta reclame prin intermediul serviciilor online sau pentru a ne ajuta să evaluăm corect utilizarea serviciilor online. Aceste companii terţe pot vizualiza, edita sau seta propriile tehnologii de urmărire, ceea ce le va permite să colecteze informaţii despre modul în care interactionezi cu continutul şi publicitatea în timp ce utilizezi serviciile rockfabric.ro. Utilizarea acestor tehnologii de către terţe companii este supusă propriilor politici de confidenţialitate şi nu este acoperită de această politică de confidentialitate.
6. UTILIZAREA SERVICIILOR ROCKFABRIC.RO  DE CĂTRE COPII
Serviciile online nu sunt concepute sau destinate utilizării de către copiii cu vârsta sub 13 ani, prin urmare, dacă ai sub 13 ani, te rugăm sa nu utilizezi serviciile rockfabric.ro, respectiv sa nu ne furnizezi informatii cu caracter personal (cere unui adult să o facă în locul tău). Dacă un părinte sau tutore descoperă că al său copil cu vârsta de pâăa în 13 ani ne-a furnizat informaţii fără consimţământul acestuia, el ar trebui să ne contacteze la informaţiile de contact afişate pe site.
7. CUM PROTEJAM INFORMAŢIILE CU CARACTER PERSONAL
Menţinem procedurile si normele tehnice/de acces ale serviciilor Rockfabric la un standard înalt, cu scopul de a proteja datele cu caracter personal împotriva pierderii, utilizarii incorecte sau accesului, dezvaluirii, modificarii sau distrugerii neautorizate. Din păcate, în societatea de azi nici o transmitere a datelor nu este garantată ca fiind 100% sigură. Este posibil ca terţe părţi, care nu sunt sub controlul nostru să intercepteze sau să acceseze în mod ilegal transmisii sau comunicaţii private. În consecinţă, orice transmitere a informaţiilor cu privire la identitatea personală se face pe cont propriu. Daca sesizezi orice neregulă contactează-ne.
Reţine că trebuie să păstrezi confidenţiala parola cu care te autentifici pe rockfabric.ro.
Informaţiile pe care le colectăm despre tine pot fi transferate sau salvate la destinaţii din afara Uniunii Europene. De asemenea, pot exista situaţii când prelucrarea datelor tale se poate face de către persoane (angajaţi ai furnizorilor de servicii pentru rockfabric.ro) localizate în afara Uniunii Europene. Introducând informaţii personale în formularele rockfabric.ro eşti de acord cu toate cele menţionate mai sus, în acest articol.
8. DREPTURILE ȘI ALEGERILE TALE
Preferințe de comunicare și opțiuni de dezabonare (OPT-OUT)
Dacă te-ai abonat la unul sau mai multe newslettere si nu mai doreşti să le primesti, te poți dezabona. Selectează link-ul din partea de jos a oricărui mesaj pentru a te dezabona de la email-urile de marketing și de promovare.
Acces și corectare
Oferim clienţilor deja înregistraţi pe site acces la informațiile lor personale și posibilitatea de a le revizui, actualiza, corecta sau chir şterge. Pentru a te ajuta să-ti protejezi confidențialitatea și securitatea, vom lua măsuri rezonabile pentru a-ţi verifica identitatea, cum ar fi solicitarea unei parole și a unui cont de utilizator.
Pastrarea și ștergerea datelor
Putem păstra datele tale atâta timp cât utilizezi serviciile rockfabric.ro și pentru un timp rezonabil ulterior. Dacă doresti să le ștergem, modificăm sau actualizăm informațiile personale pe care le-ai furnizat prin intermediul serviciilor noastre, poţi utiliza setările din pagina ta de profil sau ne poti contacta și iti vom răspunde cât mai repede cu putiinţă. Te rugăm să reții că unele sau toate aceste date pot fi necesare pentru ca serviciile rockfabric.ro să funcționeze corect și este posibil să fim obligați să păstrăm anumite informații prin lege.
9. ACORD PENTRU PROCESAREA ȘI TRANSFERUL INFORMAȚIILOR 
Serviciile rockfabric.ro sunt guvernate și operate în conformitate cu legile din România.
Dacă vă aflați în afara României, vă rugăm să fiți conștienți de faptul că informațiile colectate, inclusiv informațiile cu caracter personal, pot fi transferate, procesate, stocate și utilizate în România. În conformitate cu legislația din România, datele tale personale pot fi supuse solicitărilor de acces din partea Guvernului, Instanțelor sau organelor de drept din România.
10. ACTUALIZAREA POLITICII PRIVIND CONFIDENȚIALITATEA DATELOR
Din când în când, este posibil să revizuim această politică de confidențialitate. Dacă facem revizuiri în ceea ce privește modul în care colectăm sau folosim datele personale, te vom notifica cu privire la aceste modificări prin: (1) anunțarea modificării serviciilor prestate de rockfabric.ro sau (2) întreprinderea altor acțiuni, după cum considerăm adecvate în aceste circumstanțe, incluzând, fără limitare, publicarea online a versiunii revizuite a acestei Politici de confidențialitate. Ar trebui să verifici frecvent serviciile noastre pentru actualizări sau cel puțin atunci când achiziționezi un produs de pe site.
Dacă nu esti de acord cu termenii acestei politici de confidențialitate, în totalitate sau în parte, te rugăm să întrerupi utilizarea www.rockfabric.ro.
11. CONTACTEAZĂ-NE
Pentru orice întrebări legate de această Politică de confidențialitate, te rugăm să foloseşti rubrica de contact de pe site.